Initiatiefvoorstel VVD en D66 aangenomen

Afgelopen woensdag stemde de raad in met een initiatiefvoorstel van de VVD en D66. Dit initiatief maakt een burgerinitiatief mogelijk, om wijken en sportverenigingen te binden via vrijwilligerswerk. Bij veel sportverenigingen is er namelijk behoefte aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Tegelijkertijd zijn er veel Stadjers die zich graag als vrijwilliger willen inzetten, maar niet weten waar ze terecht kunnen.

Het initiatiefvoorstel zorgt voor de komst van een vrijwilligersmakelaar. Deze persoon brengt de vraag en het aanbod van vrijwilligersvacatures in kaart. Hierdoor zullen meer Stadjers actief worden als vrijwilliger en wordt de verbinding tussen sport en stad versterkt.

Daarnaast werd tijdens de raadsvergadering de aanbesteding van het fietsbeheer in de Stad besproken. Hieronder vallen onder andere de stallingen in de binnenstad en het Stadsbalkon Hoofdstation. Voor de VVD is het belangrijk dat ook kleine bedrijven kans maken bij deze aanbesteding. Daarom steunde de fractie het uitgangspunt van het college, om de aanbesteding te verdelen over minimaal 2 bedrijven.

Ook werd de reactie van het college op het meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen besproken. Veel bevingsschade in de stad is inmiddels bekend. De fractie heeft wel zorgen over de bouwactiviteiten in de stad. “Ontwikkelingen moeten mogelijk blijven. We moeten kunnen blijven investeren in leefbaarheid en economie”, aldus fractievoorzitter Sabine Koebrugge.

Tenslotte stond de opknapbeurt van het stadhuis op de agenda. Het gebouw heeft achterstallig onderhoud en de raadzaal moet binnenkort worden vergroot. Daarnaast kan het gebouw duurzamer worden gemaakt. De VVD-fractie vind het belangrijk dat de kosten voor deze opknapbeurt beperkt blijven. Tijdens Let’s Gro in november kunnen alle Stadjers hun mening geven over de mogelijkheden van het stadhuis.