In gesprek met de Stadjers

Een beetje sneeuw houdt ons niet tegen en daarom gaat de VVD Groningen ook in 2017 de straat op. Samen met onze raadsleden en enthousiaste vrijwilligers gaan wij langs de deuren om van de Stadjers zelf te horen welke problemen er opgelost moeten worden en wat er juist heel goed gaat.

Een van de vele vrijwilligers die namens de VVD de deuren langsgaat, is Kevin Schilder. Hieronder volgt een kort verslag hoe hij de gesprekken heeft ervaren en welke reacties hij heeft ontvangen van de bewoners. 

“Zaterdag 7 januari ben ik de Korrewegwijk en Oosterparkwijk ingegaan met de VVD Groningen Stad. Samen met een gezellige groep vrijwilligers en raadsleden gingen wij langs de deuren om te praten over de wijk. Zo vroegen wij de mensen wat er beter kan in dit deel van de stad. Het was daarom goed om te horen dat veel mensen tevreden zijn over hun wijk. 

Er zijn natuurlijk altijd aandachtspunten voor de gemeente. Wij hebben bijvoorbeeld informatie gekregen over de aanwezigheid van graffiti in de Professorenbuurt en de problematiek van foutparkeren aan de Petrus Campersingel. Deze informatie wordt gemeld aan de gemeenteraadsfractie, zodat de verbeteringen sneller in gang kunnen worden gebracht.

Dit was een leuke actie die de lokale politiek dichter bij de inwoners brengt. Mijns inziens vergroot dit het gevoel dat de lokale politiek niet zo’n grote drempel heeft, dan men verwacht. Het is een aanrader om de volgende keer mee te lopen, zodat u ook kan zien wat er onder de Stadjers leeft.”

Op 28 januari gaat de VVD weer de wijk in om gesprekken aan te gaan met buurtbewoners. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de raadsfractie of met campagneleider Wytze Spoelstra.