Verslag raadsvergadering 25 november 2015

Afgelopen woensdag stemde de gemeenteraad van Groningen in met de uitbreiding met Meerstad. Volgens VVD-raadslid Max Blom is het hierbij van belang dat er een zachte landing komt voor inwoners en ondernemers. Sommige inwoners van Meerstad moeten namelijk hierdoor hogere belastingen betalen. Individuele overgangsregelingen moeten ervoor zorgen dat extreme situaties voorinwoners en ondernemers worden voorkomen.

De VVD vindt het belangrijk dat de nieuwe bewoners zich welkom voelen. “Niet alleen ondernemers maar ook particulieren die substantieel meer belasting moeten betalen, verdienen een overgangsregeling” aldus VVD-raadslid Max Blom. Binnenkort gaat de gemeenteraad van Slochteren besluiten over de grenscorrectie.

Daarnaast stond de Leon van Gelder-school op de agenda. Op deze school zijn diverse problemen in het gebouw zoals schimmelvorming. Dit gaat ten koste van de leerlingen en docenten. Volgens VVD-raadslid Jasper Honkoop is dit een probleem dat snel en zorgvuldig moet worden opgepakt. Om dit probleem op te kunnen lossen heeft de raad geld ter beschikking gesteld voor onderwijshuisvesting.

Tenslotte wil ik u wijzen op het standpunt van de VVD aangaande de kinderboerderij Stadspark. Het college had voorgesteld om de kinderboerderij te verplaatsen naar het SuikerUnie terrein. De VVD vindt dit een slecht plan. “De kinderboerderij heeft een uitstekende en historische plek in het Stadspark, te midden van de rust en het groen. Het past uitstekend in het karakter van het Stadspark”, aldus raadslid Max Blom. Klik hier voor meer informatie over de kinderboerderij. 

De volgende raadsvergadering zal in verband met de kerstdagen iets eerder plaatsvinden dan normaal, namelijk op 16 december.