Nog steeds onduidelijkheid over Bed-Bad-Broodvoorziening

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van Sabine Koebrugge over de Bed-Bad-Broodvoorziening, hebben wij afgelopen woensdag de beantwoording van het college ontvangen. Helaas geven deze antwoorden nog steeds niet de informatie waarom wij gevraagd hebben. Het blijft onduidelijk waarom de Stad voor deze kosten moet opdraaien. 

Opvallend is dat wethouder Schroor tijdens het debat in december 2016 de raad verzekerd heeft dat het Rijk voor de mensen in de Bed Bad Brood geen voorziening heeft. Terwijl het college nu aangeeft niet in alle gevallen te weten waarom betrokkenen niet meer in een voorzienig van het Rijk kunnen verblijven. Essentiële informatie om de keuze te kunnen maken. Hoe kan de wethouder dan zeker weten dat er überhaupt geen voorziening beschikbaar is? 

Er is dus niet aangetoond dat deze mensen op straat belanden als de Bed-Bad-Broodvoorziening er niet zou zijn. De VVD is daarom niet overtuigd dat de gemeente deze kosten moet maken. Het gaat om 3 miljoen euro per jaar, dat is een enorm bedrag. De VVD investeert dit geld liever in de Stadjers, bijvoorbeeld door de gemeentelijke belastingen te verlagen. 

Wat de VVD betreft bespreken we deze antwoorden binnenkort met de wethouder in een commissievergadering.

Sabine was afgelopen vrijdag te horen bij RTV Noord.

Luister hier het hele interview terug: