Ombouw Zuidelijke Ringweg kan weer verder

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de bomenkap voor de ombouw van de Zuidelijke Ringweg verworpen. Daarmee is een forse vertraging van de bouwactiviteiten voorkomen en kunnen de werkzaamheden volgens schema worden voortgezet.

De VVD is blij met deze uitspraak. De problemen op de Ring Zuid verdienen een spoedige aanpak en de plannen liggen klaar. Langer uitstel van de uitvoering zou ernstige gevolgen hebben voor de economie, de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en de drukte in de Stad. Bovendien zouden projecten als het nieuwe Zuiderplantsoen en het ongelijkvloers maken van het Vrijheidsplein langer op zich laten wachten.

De VVD vindt dat de Stad bereikbaar moet zijn voor alle vervoerstromen, dus ook voor de auto. In de plannen wordt dit sterk verbeterd en tijdens de ombouw wordt de doorstroom zoveel mogelijk behouden, al zal een zekere mate van overlast niet uit te sluiten zijn.Uit het uiteindelijke resultaat zal blijken dat het de moeite waard is geweest en dat de Stad een bestendige oplossing krijgt voor de problemen die de weg nu kent.