Liberale borrel: ontwikkelingen binnenstad

De liberale borrel van september stond in het teken van ontwikkelingen in de binnenstad. De komende jaren gaat er veel veranderen. Zo verdwijnen de bussen van de Grote Markt en wordt de stad nog toegankelijker en aantrekkelijker gemaakt. Ons raadslid Max Blom heeft tijdens deze avond een korte presentatie gegeven over de geschiedenis van de stad. Vervolgens heeft de gemeentelijke programmamanager, Gavin van Osnabrugge, ons verteld waar we op dit moment staan. Wat is er al besloten en wat staat er nog te gebeuren?

Vervolgens vond er een interactief gedeelte plaats onder leiding van fractievoorzitter Sabine Koebrugge. Aan de hand van de zeven schetsen, die de gemeente gepresenteerd heeft als mogelijke ontwikkelingen, gingen de aanwezigen in groepjes uiteen om de eigen ideeën te bespreken. Soms werden de suggesties van de gemeente becommentarieerd, maar er ontstonden ook mooie, nieuwe ideeën. 

Zo werd de suggestie gedaan om meer sfeer te creëren door het gebruik van licht. Niet alleen boven de straat, maar ook ín de straat. Bovendien zou er gekeken kunnen worden of fietsparkeren, bijvoorbeeld in de Oosterstraat, deels verdiept zou kunnen gebeuren. Er is ook duidelijk behoefde aan meer groen. Dit mag ook best gecombineerd worden met een zitbank. Daarnaast zou er, bijvoorbeeld bij het Akerkhof, een kunstwerk geplaatst kunnen worden dat door de studenten van Minerva gemaakt wordt. En natuurlijk was de kabelbaan nog niet vergeten. Die zou mooi kunnen landen op de Grote Markt. Sowieso kwamen we tot de conclusie dat het goed zou zijn als er iets met een hoge attractieve waarde zou komen in de binnenstad.

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor hun input deze avond!

Kon je niet naar de liberale borrel komen, maar heb jij ook ideeën voor onze binnenstad? Laat het weten aan de fractie via vvd@raad.groningen.nl.